Varkantie

Mama mist de varkantie. Ik mis Bollo. Mama zegt dat Bollo een beer is die in het varkantiepark slaapt. Dat maakt mij niet uit. Bollo is mijn vriend. Zijn neus is zacht. Hij heeft een mand met kleine platte cadeautjes. ‘Stickers’ zegt mama. Ik snap niet wat ze bedoelt maar ik klim snel in de mand om mijn cadeau te nemen.

‘Weet je nog op varkantie zijn we elke dag gaan zwemmen’ zegt mama tegen papa. Ik ben graag in het water. Het kleine zwembad vind ik klein. Ik ga liever in de wildewatermannenbaan.

Ook eet ik graag fruit tijdens de varkantie. In mijn stoel aan het meer. Ons huisje heeft leuke zetels om in te springen.

Het huisje van Bollo ligt in het bos. Ik probeer mijn sandewiche aan Bollo te geven. Waarom doet beer zijn bek niet open? Naast Bollo wonen geiten, konijns en caviaatjes. Maar nog veel liever zie ik de kleine pieten. ‘Kijk Mette, grasparkietjes’ wijst mama.

En het allerleukste aan mijn varkantie? Heel veel bij mama en papa zijn!

image image image image

One thought on “Varkantie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *